Geen omkijken meer naar de IT-infrastructuur voor World Servants

World Servants is een Nederlandse non-profit organisatie, opgericht in 1988 door Joop van der Meer. In de eerste jaren was World Servants alleen actief in de Dominicaanse Republiek. Vandaag de dag is de organisatie wereldwijd actief in veertien landen. World Servants mag zich “erkend goed doel” noemen.

Per jaar organiseert World Servants rond de dertig projecten. Deze projecten worden georganiseerd door teams die bouwprojecten realiseren in ontwikkelingslanden: scholen, klinieken, huizen en schoonwatervoorzieningen. Deze bouwprojecten zijn onderdeel van programma’s van lokale partner-organisaties en dragen bij aan het blijvend verbeteren van de levensomstandigheden van een hele gemeenschap.

Zowel het bouwen als het overige programma, waarin thema’s als armoede, praktisch geloven en omgaan met cultuurverschillen een rol spelen, vinden plaats in nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking. Jaarlijks gaan er zo’n 750 jongeren mee met een project

Uitdagingen

World Servants had een verouderde IT-infrastructuur gebaseerd op HPE servers, een Dell PowerEdge opslagsysteem en VMware.

De omgeving voldeed niet meer aan de toenemende snelheidsvereisten. Daarnaast kwamen de systemen na een stroomstoring niet meer automatisch online; belangrijk omdat de vrijwilligers van World Servants in verschillende tijdzones werken en buiten kantooruren toegang moeten hebben de verschillende softwareapplicaties.

Voor een non-profit organisatie zijn de kosten enorm belangrijk. Het vernieuwen van de IT-infrastructuur op basis van VMware was relatief duur.

De IT-afdeling van World Servants bestaat uit twee vrijwilligers die als systeembeheerder optreden. Het VMware platform was enorm uitgebreid en vereiste regelmatige scholing om “bij te blijven”. Hierdoor kwam het voor dat er specifieke kennis extern ingehuurd moest worden. Dit zorgde voor extra, niet gebudgetteerde kosten.

Selectieprocedure en partnerschap

World Servants koos voor een hyperconverged IT-infrastructuur oplossing op basis van de Scale Computing SC// HyperCore en Lenovo ThinkSystem servers voor haar nieuwe datacenter.

Tijdens gesprekken met Scale Computing werd WintelligeNT, een Lenovo Data Center Group partner, als partner aan World Servants voorgesteld.

WintelligeNT heeft World Servants geholpen met de aanschaf en implementatie. Ook heeft WintelligeNT de problemen welke World Servants had met hun bestaande switches snel en adequaat opgelost.

WintelligeNT kon World Servants voorzien van goede adviezen en had ook bij specifieke vragen antwoorden waar World Servants mee verder kon.

Voordelen van de nieuwe IT-infrastructuur

  • Met de oude omgeving was er regelmatig down-time. Sinds de infrastructuur is vervangen door een Scale HC3 cluster gebaseerd op Lenovo ThinkSystem SR630 servers is er simpelweg geen downtime meer geweest.
  • Er wordt nauwelijks nog tijd besteed aan het beheren van de omgeving. In vergelijking met de oude omgeving scheelt dit aanzienlijk.
  • ScaleCare, de services afdeling van Scale Computing, is een geweldige ervaring. In twee jaar tijd was het slechts drie keer nodig om hun hulp in te roepen. Elke keer hadden we vrijwel direct te maken met iemand met verstand van zaken, die onze situatie goed begreep en ons kon adviseren of helpen met onze configuratie.
  • Het plannen van VM-snapshots is een groot voordeel en geeft de vrijheid om af en toe iets minder voorzichtig handelingen uit te voeren omdat het eventuele herstel eenvoudig en snel uitgevoerd is.

Wil je meer weten over de hyperconverged IT-infrastructuur oplossing op basis van Scale Computing? Neem dan contact met ons op!