Een uitdagende case

World Servants had een verouderde IT-infrastructuur. De omgeving voldeed niet meer aan de toenemende snelheidsvereisten. Daarnaast kwamen de systemen na een stroomstoring niet meer automatisch online; belangrijk omdat de vrijwilligers van World Servants in verschillende tijdzones werken en buiten kantooruren toegang moeten hebben de verschillende softwareapplicaties.

Voor een non-profit organisatie zijn de kosten enorm belangrijk. De IT-afdeling van World Servants bestaat uit twee vrijwilligers die als systeembeheerder optreden. Het oude IT-infrastructuur was enorm uitgebreid en vereiste regelmatige scholing om “bij te blijven”. Hierdoor kwam het voor dat er specifieke kennis extern ingehuurd moest worden. Dit zorgde voor extra, niet gebudgetteerde kosten.

Selectieprocedure en partnerschap

Tijdens gesprekken met Scale Computing werd WintelligeNT, een Lenovo Data Center Group partner, als partner
aan World Servants voorgesteld.

WintelligeNT heeft World Servants geholpen met de aanschaf en implementatie. Ook heeft WintelligeNT de problemen welke World Servants had met hun bestaande switches snel en adequaat opgelost.

WintelligeNT kon World Servants voorzien van goede adviezen en had ook bij specifieke vragen antwoorden waar World Servants mee verder kon.

Voordelen van de nieuwe IT-infrastructuur

  • Met de oude omgeving was er regelmatig down-time. Sinds de infrastructuur is vervangen door een Scale HC3 cluster gebaseerd op Lenovo ThinkSystem SR630 servers is er simpelweg geen downtime meer geweest.
  • Er wordt nauwelijks nog tijd besteed aan het beheren van de omgeving. In vergelijking met de oude omgeving scheelt dit aanzienlijk.
  • ScaleCare, de services afdeling van Scale Computing, is een geweldige ervaring. In twee jaar tijd was het slechts drie keer nodig om hun hulp in te roepen. Elke keer hadden we vrijwel direct te maken met iemand met verstand van zaken, die onze situatie goed begreep en ons kon adviseren of helpen met onze configuratie.
  • Het plannen van VM-snapshots is een groot voordeel en geeft de vrijheid om af en toe iets minder voorzichtig handelingen uit te voeren omdat het eventuele herstel eenvoudig en snel uitgevoerd is.