Ons online hart is bij WintelligeNT in goede handen

Koninklijke Burger Groep is specialist in het samenstellen van oplossingen voor maritieme en logistieke vraagstukken. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met 23 kantoren gevestigd in 10 landen is perfect dataverkeer en een centrale opslag van documenten onmisbaar. De online storage is het kloppend hart van de Koninklijke Burger Groep. Hier zijn alle businessunits op aangesloten. “En dat hart is bij WintelligeNT in goede handen”, aldus het hoofd systeembeheer.

Onmisbaar tijdens storing

“Mijn voorganger kocht het online opslagsysteem een aantal jaren geleden van WintelligeNT. Toen ik het stokje overnam, kostte het geen enkele moeite om de contacten warm te houden. Sterker nog, de dienstverlening is sindsdien uitgebreid. WintelligeNT biedt nu ook service en onderhoud. Eigenlijk ervaar je pas hoe belangrijk professionele IT’ers zijn als iets misgaat. Vorig jaar was er bijvoorbeeld een flinke storing in het systeem, waarbij de bedrijfsvoering een hele nacht platlag. Op deze cruciale momenten weten de jongens van WintelligeNT feilloos wat ze moeten doen.”

Even handig als een hacker

“Ik heb te maken met twee vaste contactpersonen. Dat klikt al vanaf het begin aan goed. De één kan wat verstrooid zijn en van de ander dachten we aanvankelijk dat hij een hacker was: hij blijkt net zo handig en weet enorm veel van ICT. Beiden zijn er als we ze nodig hebben.”

Klantquote: “Ik weet nog dat de directeur midden in de nacht voor een extra controle op en neer reed naar onze online opslag in Amsterdam. Daaruit blijkt loyaliteit en flexibiliteit. Voor ons zijn dat eigenschappen waarmee je een band opbouwt.”

Een strategische samenwerking

“Een belangrijk verschil met grote ICT-bedrijven is dat WintelligeNT niet meteen verkoopt om te verkopen. WintelligeNT denkt uitgebreid mee over hoe we onze dataopslag verder kunnen professionaliseren. Tegelijkertijd houden ze er rekening mee dat ook wij als bedrijf op de kleintjes moeten letten tijdens een kredietcrisis zoals een aantal jaar geleden. Onze wens is om uiteindelijk een nieuwe database te plaatsen in Amsterdam en een tweede opslag te bouwen in Rotterdam. WintelligeNT zit vanaf de eerste gesprekken daarover bij ons aan tafel en denkt actief met ons mee, zonder ons het spreekwoordelijke mes op de keel te zetten.”