Zeven scholen rekenen op ons, wij rekenen op WintelligeNT

Zeven scholengemeenschappen, veertig locaties, twintigduizend leerlingen en vijfentwintighonderd personeelsleden. De Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam en omgeving (CVO) is een van de grootste schoolbesturen van Nederland. “Goede zorg voor onze medewerkers, leerlingen en schoolgebouwen, dat is ons voornaamste doel”, vertelt Geert Kuiper, hoofd automatisering. “Een betrouwbaar ICT-systeem is hierbij onmisbaar, een betrouwbare ICT-partner noodzakelijk.”

Solide basis

“WintelligeNT is die partner, al sinds de zomer van 2005. Toentertijd is ons serverpark volledig opnieuw ingericht en gevirtualiseerd met VMWare. Twee jaar later al moesten we onze capaciteit uitbreiden met extra servers en een schijvenkabinet. WintelligeNT had deze groei voorzien en hiervoor een solide basis gelegd. Met als resultaat: geen gedoe en tevreden gebruikers van onze ICT-sytemen.”

Geen gedoe

“En eervorige zomer zomer zijn de back-upvoorzieningen van de drie aparte serveromgevingen in ons samenwerkingsverband compleet vernieuwd. Nu gaan onze back-ups, bestaande uit virtuele servers en de gebruikersdata, elke nacht via een breedbandverbinding naar een virtuele server op een andere locatie. Mocht er echt iets goed misgaan, dan kunnen we de gehele back-up in één keer op andere hardware plaatsen. Zodat we de gehele server weer tot onze beschikking hebben.

Geen gedoe met een back-uptape of een server die we opnieuw moeten opbouwen. En elke ochtend ontvangen we per mail automatisch een back-uprapport. Zo kunnen we direct actie ondernemen, mocht er iets mis zijn gegaan. Zeven scholen en honderden medewerkers rekenen op ons, wij rekenen op WintelligeNT. En terecht.”

Binnen no-time

“In 2009 zijn deze servers en het schijvenkabinet vervangen. Een deel van de apparatuur was verouderd en de garanties waren verlopen, terwijl onze belangrijkste applicaties erop draaiden. Dan kun je je het niet veroorloven dat er iets misgaat. Tijdens het gehele project kregen we van WintelligeNT de beschikking over extra servers en opslagcapaciteit. Zo konden we veilig verder werken terwijl de oude servers vervangen werden. Alleen het afstemmen van het beheer op de juiste licenties had wat meer voeten in de aarde: onze beheermodule gold niet voor alle onderwijslicenties waar we mee werken. Hoewel Frank af en toe wat verstrooid kan overkomen, is hij er wanneer je hem nodig hebt. Hij kreeg binnen no-time voor elkaar dat de module uiteindelijk op alle licenties toepasbaar was.

Klantquote: “In 2015 is op onze hoofdlocatie de gehele architectuur opgefrist en omdat er degelijke IBM en Lenovo apparatuur wordt gebruikt konden wij componenten nog prima hergebruiken op andere vestigingen. Samenwerken met WintelligeNT is vaak een investeringsbescherming voor de langere termijn.”