Graag brengen we u op de hoogte dat er wijzigingen op komst zijn in het licentiemodel van Microsoft.  Het nieuwe model heet Microsoft New Commerce Experience (Microsoft NCE) en zal  per 1 maart 2022 ingaan. Met de invoering van dit nieuwe model verhoogt Microsoft de prijzen (afhankelijk van het soort licentie) met ongeveer 20 procent. Deze prijswijziging geldt wereldwijd voor alle bedrijven. Committeert u zich voor 1 maart voor één jaar dan heeft u dat jaar prijsprotectie en blijven de prijzen zoals u nu gewend bent.

Het grootste verschil met de situatie hiervoor is dan ook dat het de standaard wordt dat bedrijven zich voor minimaal één jaar committeren met betrekking tot de licenties. Indien er voor een abonnementsperiode van een jaar gekozen wordt is per maand op/en afschalen niet meer mogelijk. Het is wel nog steeds mogelijk om een abonnementsperiode van een maand te kiezen. Echter dit abonnement is aanzienlijk duurder dan een jaarabonnement, tot wel 20% duurder  gerekend op jaarbasis.

Ook is het mogelijk om abonnementen af te nemen in een combinatie van verschillende termijnen, van 1 maand, 12 maanden en 36 maanden. U kunt dus licenties combineren. Dat biedt mogelijkheden voor vaste en tijdelijke medewerkers en biedt een gedeeltelijke flexibiliteit, waarbij u tevens de beste prijzen krijgt voor het grootste deel van de abonnementen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u hier meer over weten? Heiper ICT, die net als wij valt onder de paraplu van de Holland ICT Groep, organiseert op vrijdagochtend 11 februari om 10.00 uur een vragenuurtje. Hier kun je al je vragen stellen. Dit vragenuurtje is te volgen via LinkedIn of YouTube.

Heb je eerder al vragen? Neem dan contact met ons op via info@wintelligent.nl of via 070 – 365 8958.